Medical taping

Last van hooikoorts?

Probeer medical taping!
Bij massagepraktijk Frangipani al vele malen succesvol toegepast.

Werkwijze medical taping:

Bij medical taping bestaat er een tape toepassing die hooikoorts klachten sterk kan verminderen en er zelfs voor kan zorgen dat klachten geheel verdwijnen. Start met de tape aan het begin van je ‘Allergie Seizoen’. Wanneer dat is, hangt af van de pollen waarvoor je allergisch bent. Na één keer tapen is er zeker sprake van een nawerking van een kortere of langdurige periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan er eventueel een tweede keer tape geplaatst worden.

Werking

De tape heeft een elasticiteit die overeenkomt met de elasticiteit van de huid. Hierdoor kunnen diverse onderhuidse structuren worden beïnvloed. Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. In de literatuur wordt er gesproken over het bindweefsel (fascia) dat een grote rol speelt bij de immunologische afweer. Een verstoring in de fascia, het bindweefsel, geeft klachten aan het lichaam. Door het aanleggen van de tape op de huid, bij hooikoorts thoracaal op de rug, geef je een sensorische prikkel aan de fascia, waardoor er een andere spanning ontstaat en het bindweefsel tot rust komt. Dit heeft in de meeste gevallen een zeer positief effect op het immuunsysteem. Het lichaam zal minder heftig reageren op pollen en minder stoffen aanmaken die hooikoortsklachten veroorzaken.

Hoe vaak moet je tapen?

Meestal is er na 1x tapen al een positief effect!
Laat de tape 4 á 5 dagen zitten. Indien nodig na een week de 2e tape.
Door een 2e tape na 1 week nogmaals toe te passen kunnen klachten mogelijk nog sterker afnemen. Een 3e tapesessie kan gedaan worden na nog een week maar heeft veel minder effect.

Maak een afspraak.

Bel 06 27 43 81 82 of mail: